Експерти перебдачають головні тренди краси 2021

З бурхливою глобальною пандемією та несподіваною економічною кризою, 2020 змінив майже всі аспекти нашого життя, і навіть beauty-процедури не були застраховані від його наслідків.

Коли салони та SPA-центри закрилися, ми були змушені стати для себе «перукарем», «косметологом», «майстром манікюру» одразу, враховуючи, що річний стрес завдав шкоди нашій шкірі та волоссю.

Експерти перебдачають головні тренди краси 2021 | Alfaspa зображення 1

Звичайно, все було не так вже й погано, походи на роботу та спілкування тет-а-тет відійшли на другий план, як і макіяж, даючи багатьом можливість переглянути свої beauty- звички та спробувати щось нове. У міру того, як ми входимо в 2021 рік, багато тенденцій, які ми спостерігали минулого року, мабуть, збережуться, а інші залишаються на горизонті. Особливо коли ми сподіваємось, що світ повернеться до деякого проблиску «допандемічної нормальності».

Beauty-експерти вважають, що 2021 рік буде несхожим на жодну іншу для галузі естетичної медицини. Редакція www.forbes.com (США) зібрала найцікавіші прогнози, які будуть основними тенденціями нового 2021 року.

Моніка Бландер, знаменитий візажист та засновниця «Monika Blunder Beauty»

Експерти перебдачають головні тренди краси 2021 | Alfaspa зображення 2

Моніка Бландер завжди була прихильницею природної краси, і саме такий образ вона створює для деяких найгучніших імен Голлівуду. І тепер вона вважає, що підхід «менше - значить краще», який вона давно розробила, буде настільки ж популярним як на червоній килимовій доріжці, так і в повсякденному житті.

«Жінки зрозуміли, що під час пандемії їм не потрібне стільки макіяжу. Вони дійсно спрощують свій beauty-догляд і вчаться мого гасла «менше – значить краще» – макіяж більше не повинен бути «ідеальним» на все обличчя, він має бути легким та природним», – каже Моніка.

Відомий візажист також вважає, що цього року новою помадою стануть маски для губ. «Через маски для обличчя люди переходять на лікування, а не на колір. Тому що так комфортніше». - каже вона. «Блиски можуть бути липкими і вимагають особливого догляду, а хто хоче мати справу з розмазаною помадою через маску? Так що краще надавати зволоження, об'єм та красу своїм губам, за допомогою засобів, які мають пролонговану дію».

Експерти перебдачають головні тренди краси 2021 | Alfaspa зображення 3

Шина Яїтанес, засновник «Kosas Cosmetics»

Найпопулярніший аксесуар минулого року – маска, привернула увагу до верхньої половини нашої особи, і засновниця «Kosas» Шина Яїтанес вважає, що так продовжуватиметься:

«Я бачу, що у 2021 році ще більший акцент буде зроблено на всій верхній частині обличчя – очі , брови та під очима. Пухнасті брови, яскраві вії та багатозадачні продукти, що поєднують догляд за шкірою з макіяжем, як і раніше, будуть замінювати салонний beauty-процедури».

Експерти перебдачають головні тренди краси 2021 | Alfaspa зображення 4

Експерти перебдачають головні тренди краси 2021 | Alfaspa зображення 5

Бестселерами будуть «мультифункціональні засоби», наприклад, зволожуючий anti-age крем з тоном, SPF та іншими функціями, тому що він покриває і приховує, але також забезпечує переваги догляду за шкірою. Шина вважає, що у 2021 році запуск безлічі аналогічних багатозадачних продуктів буде необхідним трендом.

CC та BB крем від французького бренду Soskin Paris

Доктор Барбара Штурм, лікар-естетик та засновник компанії «Dr. Barbara Sturm Molecular Cosmetics»

Експерти перебдачають головні тренди краси 2021 | Alfaspa зображення 6

Чому навчив нас 2020 рік? Що наше здоров'я має значення, і при все ще високому занепокоєнні, все більше людей хочуть знати, що їх догляд за шкірою безпечний.

«Я думаю, що найважливішою тенденцією краси та здоров'я буде зростання бажання клієнтів знати: які інгредієнти вони наносять на шкіру і в свій організм, чи працюють вони і чому?», - говорить Барбара.

Але доктор Штурм також вважає, що догляд за шкірою та методи лікування, засновані на передових знаннях науки, – це не лише сьогодення, а й майбутнє галузі.

Експерти перебдачають головні тренди краси 2021 | Alfaspa зображення 7

Продукти HydroPeptide не містять гідрохінону, парабени, фталати, сульфати, компоненти тваринного, гормонального та гормоноподібного походження, синтетичні віддушки, відбілювачі та інші агресивні компоненти, що не випробовуються на тваринах, є веганськими.

Доктор Мішель Генрі, сертифікований дерматолог

Експерти перебдачають головні тренди краси 2021 | Alfaspa зображення 8

Дерматолог з Нью-Йорка доктор Мішель Генрі говорить не тільки про маски та стреси, що широко обговорюються, а й про те, що невизначеність пандемії також призвела до інтенсивності випадання волосся.

Пацієнти запитують, як повернути волосся і відновити шкіру голови, і це відкриє ще більшу тенденцію в 2021.

«Думаю, тепер ми всі розуміємо, що наша шкіра голови - це буквально продовження нашої шкіри обличчя і заслуговує на ту ж увагу». Я все більше говорю про правильний догляд за шкірою голови та про те, як використовувати необхідні для відновлення процедури. Упевнена, що це стане справді важливою подією у 2021 році».

Експерти перебдачають головні тренди краси 2021 | Alfaspa зображення 9

Протокол Мікрострумової терапії Bio-Therapeutic

Covid призупинив розробку багатьох нових продуктів та інновацій, але доктор Генрі вважає, що всі ці запуски нарешті з'являться в новому році. «У 2021 році буде випущено безліч нових препаратів, у тому числі й ін'єкційних, які діятимуть природніше і успішно будуть використовуватися в Європі протягом багатьох років», - каже вона. На ринку також з'являться деякі нові апаратні пристрої для моделювання тіла, які вийдуть у першій половині року. Також будуть нові розробки та розширення в RF технологіях, ми побачимо набагато більше пристроїв Pico, які більш інклюзивні та безпечні для всіх відтінків шкіри».

Експерти перебдачають головні тренди краси 2021 | Alfaspa зображення 10

Джорджія Луїз, селебріті-косметолог

Експерти перебдачають головні тренди краси 2021 | Alfaspa зображення 11

Не маючи майже ніякого доступу до beauty-салонів, багатьом людям довелося навчитися дбати про себе у 2020 році, і немає жодних знамен, що домашні салони та SPA збираються закриватися у 2021 році.

«Люди опанували мистецтво формування брів, самі роблять манікюр та педикюр, а також стрижуть волосся. Тепер у споживача є впевненість у собі, і він готовий почати інвестувати у засоби догляду за шкірою, високотехнологічні гаджети та пристрої, щоб отримати ефективні результати вдома», - говорить відомий косметолог Джорджія Луїз.

Вона вважає, що багато брендів випускатимуть гаджети для домашнього використання, зокрема, щоб допомогти людям проникнути в шкіру і допомогти їм очиститися, і вони стануть настільки поширеними, що буде дивно не мати такого пристрою.

Експерти перебдачають головні тренди краси 2021 | Alfaspa зображення 12

Портативні гаджети для естетичних процедур від Bio-Therapeutic

«Я б сказала, що зараз тільки один з 10 людей має пристрій для догляду за шкірою в домашніх умовах, але я думаю, що до кінця 2021 року їх буде приблизно сім-вісім. Люди дійсно приймають технології, а зараз вони настільки доступні та портативні”.

Але пристрої, як пояснює Луїз, будуть лише початком. «Зараз у beauty-галузі є технологічний прорив, і я думаю, що він тільки зростатиме», - каже вона. «Краса має бути індивідуальною, і я думаю, що багато людей більше не хочуть просто піти в магазин і взяти щось із полиці. Їм потрібна індивідуальна консультація - чи то в Zoom, чи в додатку на базі штучного інтелекту».

Однак, незважаючи на те, що споживачі стають просунутими у догляді за шкірою в домашніх умовах, Луїз вважає, що коли косметологи повернуться, вони повернуться з великим успіхом.

Експерти перебдачають головні тренди краси 2021 | Alfaspa зображення 13

«Ми навчаємо наших клієнтів самостійно робити маски для обличчя, але у 2021 році люди дійсно хочуть дотику, і те, що ми можемо зробити для них вдома, повністю відрізняється від того, що вони можуть випробувати у спа-салоні чи спа-центрі. Я думаю, що буде багато людей, які прийдуть і просто захочуть побалувати себе, тому що немає нічого кращого, ніж дотик рук, і багато хто з нас цього прагне».

Луїз визнає, що поки багато хто з нас не буде вакцинований, багато людей, швидше за все, не почуватимуться комфортно, коли їх чіпають. «Але у третьому кварталі 2021 року, – каже вона, – я передбачаю, що знову буде бум відвідувань beauty-центрів».

Лікар Ліслі Ірвін, сертифікований пластичний хірург

Експерти перебдачають головні тренди краси 2021 | Alfaspa зображення 14

Здавалося б, мало хто з нас турбувався про свою зовнішність минулого року, коли ми носили спортивні штани щодня і мили волосся лише раз на тиждень. Але час проведений у Zoom, насправді змусив багатьох побачити себе у новому, не дуже втішному світлі.

«Zoom-дисморфія (психічний розлад, при якому людина надмірно турбується з приводу вад у своєму тілі) – це реальна проблема, і незалежно від платформи, яку використовують люди, відеоконференції нікуди не дінуться у 2021 році», - пояснює доктор Леслі Ірвін, сертифікований пластичний хірург із Лос-Анджелеса.

«Тенденції, які, як я бачу, набирають чинності у 2021 році, - це процедури, які дозволяють нам краще виглядати на відео. І я виявила, що люди дійсно не хочуть більше чекати, щоб виконати цю процедуру, яка змінить їхній зовнішній вигляд і, сподіваюся, самопочуття». Найчастіше, за її словами, пацієнти сподіваються виправити невтішні тіні та текстурні нерівності на обличчі та шиї, які видно на відео, а також динамічні недоліки, такі як подвійне та потрійне підборіддя. Завдяки постійному носінню масок та підвищеній увазі до верхньої частини обличчя, доктор Ірвін передбачає ще більший попит на процедури для зони навколо очей. «Оскільки очі стають нашою визначальною рисою обличчя, коли ми знаходимося на публіці з нашими масками: блефаропластика або апаратні процедури в переорбітальній зоні - дійсно переживають період розквіту», - говорить Леслі.

Експерти перебдачають головні тренди краси 2021 | Alfaspa зображення 15

Ефективні процедури для зони навколо очей від американської компанії Bio-Therapeutic та ізраїльської компанії Viora

Ніккі Лі, знаменитий стиліст з волосся і співзасновник «In Common Beauty»

Експерти перебдачають головні тренди краси 2021 | Alfaspa зображення 16

З моменту вашої останньої стрижки, можливо, пройшов рік, і ваш колись ідеальний колір волосся може виявитися лише спогадом на даний момент. Але стиліст з Лос-Анджелеса, Ніккі Лі, вважає, що 2021 рік надасть якраз можливість для зачіски, якої так потребують багато хто. «Оскільки минулого року всі застрягли вдома, люди захочуть великих змін цього року», - каже Ніккі Лі. «Я бачу, що це переважно відбувається у зв'язку із втратою роботи та прощанням з 2020 роком».

Лі вважає, що каре, фактурні шари та чубчик Bardot будуть модною та популярною стрижкою року. Вона також вважає, що вимушений вплив пандемії на волосся дав людям новий підхід до кольору. «Ми всі беремо на озброєння просту та швидку стрижку, блондинистий колір у корінь, а також палетку глянцевих насичених брюнеток», - каже стиліст.

Що очікувати від 2021 року та як діяти beauty-індустрії?

Перераховані вище експерти проливають світло на нові процедури та продукти, якими можна розширити спектр ваших beauty-послуг:

«Великий акцент на верхню частину обличчя - очі, брови та під очима».

У 2021 році все крутитиметься навколо очей! У той час, коли маска приховує більшу половину обличчя, швидкі та безболісні процедури для переорбітальної зони будуть затребуваними як ніколи. У вашому арсеналі обов'язково повинні бути інструменти для ліфтингу, розгладження зморшок, освітлення, від темних кіл, нависання повіки та гіперпігментації.

Процедури RF ліфтингу, мікрострумова терапія, LED терапія, ендермологічний масаж, фракційне омолодження та професійний домашній догляд задовольнять потреби кожного клієнта у виразному та здоровому погляді.

"Маски для губ стануть новою помадою".

Рекомендуйте вашим клієнтам ефективні та комфортні засоби під маску. HydroPeptide Lip Service та Lip Lock Hydrator – це ідеальний дует для пухких та зволожених губ, який можна носити під маскою для обличчя! Жодних кольорових плям на внутрішній стороні маски та розмазаних губ. Ваші клієнти будуть дуже раді вирішенню цієї проблеми і повертатимуться до вас ще й ще.

Консультуємо у ZOOM.

Якщо ви ще не практикували консультації з відеозв'язку в 2020 році, настав час починати. Виходьте на новий рівень послуг, нехай ваша консультація триватиме понад 5 безкоштовних традиційних хвилин. Приділіть більше уваги клієнту, його шкірі та можливо навіть життєвим проблемам. Косметолог як і психолог, може допомогти розібратися в самооцінці клієнта і дати незамінну підтримку, і звичайно ж, рекомендації щодо домашнього догляду.

"Повернути незворотне".

Стрес і часто забута на тиждень шкіра голови спричинила випадання волосся. Клієнти будуть дуже вдячні, якщо ви повернете їм густоту та здоров'я волосся, за допомогою мікрострумової терапії від Bio-Therapeutic.

«Тенденції, що почнуться у 2021 році, - це процедури, які дозволяють вашим клієнтам краще виглядати на відео».

Цього року у вашому списку послуг обов'язково буде догляд за особою із функцією Zoom Ready. Зосередьтеся на зміцненні та освітленні шкіри – процедури спрямовані на неоколагенез, лазерне омолодження, засоби з Вітаміном С та іншими антиоксидантами. Також залишайтеся у тренді з доглядом за обличчям "Маскне". Лазерна терапія акне спільно з некомедогенними засобами, допоможуть вашим клієнтам позбутися наслідків носіння масок минулого року та запобігти появі нових запальних елементів у новому 2021 році.

Джерело: www.forbes.com

Обговоримо?
Напишіть свою думку
Коментарі
Написати коментар
Детальніше

Дивіться інші статті ALFA-блогу

Зустріч Asclepion Club для фахівців, працюючих на лазерах Asclepion MedioStar Monolith та The Epilab

6 годин драйву, ексклюзиву та корисної практики!

Читати детальніше

Базові налаштування ErYAG лазеру? Професійне побачення з Олександром Туркевичем

Запрошуємо вас на професійне побачення із Олександром Туркевичем у рамках нашого проекту Asclepion Talk!

Читати детальніше

AQUA-THERM KYIV 2021

ALFA-команда бере участь у 23-ій Міжнародній виставці AQUA-THERM KYIV 2021

Читати детальніше