6 міфів про акне. Поради експерту

6 міфів про акне. Поради експерту | Alfaspa зображення 1

Акне - захворювання старе як світ, і підходи до його лікування, на жаль, також часто не нові. Існує безліч міфів, які ніяк не підтверджені науково, але передаються з вуст в уста і ускладнюють перебіг цього захворювання. Докладніше про них редакція harpersbazaar.com.ua розпитала Олену Скрипникову, лікаря-дерматовенеролога, головного тренера ALFA Medical & Spa Development.

Акне (його ще називають запальними утвореннями або вугровою хворобою) – це найбільш поширене захворювання сальних залоз та волосяних фолікулів шкіри, яке зустрічається у людей у ​​будь-якому віці – від народження до старості.

Заспокоїти ці запалення складно, але складніше вилікувати їх повністю. Найчастіше це боротьба завдовжки життя. Тому тут дуже важливо знайти грамотного спеціаліста.

Міф 1: вугри пройдуть самі з початком статевого життя, після народження дітей або після закінчення періоду статевого дозрівання

Чому існує така думка? Процес старіння це процес поступового порушення всіх функцій. З віком сальні залози (як і будь-які залози в організмі) починають працювати слабше. Шкіра висихає у всіх, і з віком (рокам до п'ятдесяти) справді є ймовірність, що захворювання «саме минеться», залишивши по собі рубці та гіперпігментацію.

Міф 2: сонце підсушує прищі

Деякі годинами лежать на сонці або висушують себе під лампами соляріїв, тому що це приносить тимчасове покращення стану шкіри. Дійсно, ультрафіолет має невелику бактерицидну дію і впливає на мікробний аспект захворювання, але сальні залози залишаються тими самими. Секреція шкірного сала під дією сонця тільки активізується, після припинення опромінення кількість висипань збільшується, а шкідлива дія ультрафіолету залишається.

Якщо хочете вилікувати акне, краще зверніть увагу на LED-терапію, яка доводить свою ефективність вже багато років поспіль. Технологія виконує неймовірно широкий спектр завдань з лікування та відновлення шкірного покриву.

6 міфів про акне. Поради експерту | Alfaspa зображення 2

Міф 3: вугри треба припекти спиртом

Багато молодих людей сподіваються зменшити виділення шкірного сала за допомогою спиртовмісних лосьйонів, але натомість отримують зневоднену шкіру, лущення, почервоніння, а сама шкіра стає більш чутливою. Якщо ви хочете зберегти шкіру і при цьому позбутися запальних вогнищ, ваш помічник номер 1 – це Clarifying Toner від американського бренду HydroPeptide, який містить азелаїнову кислоту. Вона допоможе зняти запалення, прибрати жирний блиск та працює на профілактику появи нових неприємностей на шкірі.

6 міфів про акне. Поради експерту | Alfaspa зображення 3

Ще один з топових засобів – це продукти SOS, які застосовуються у тих випадках, якщо запальний елемент вже з'явився. Зверніть увагу на SPOT CORRECTION від виробника HydroPeptide. Унікальне поєднання 3%-ної колоїдної сірки та молочної кислоти знімає запалення прямо на очах. Крім того, він дуже компактний і не займає багато місця в косметичці.

6 міфів про акне. Поради експерту | Alfaspa зображення 4

Міф 4: механічне чищення до пенсії

Минають роки, а бажаного результату ми не отримуємо. Чистки можуть зменшувати кількість комедонів, але з вугрів. А за наявності гнійників ця процедура взагалі протипоказана. Найкраще почати з пілінгу, спрямованого на глибоке очищення, зняття запалення на шкірі.

Найкращі в цій справі пілінги PEEL CLEAR SKIN «NORMALIZER» від французького бренду SOSKIN та PUMPKIN PEEL від американського виробника HydroPeptide. Вони містять кислоти (саліцилову, гліколеву, молочну), які вважаються золотим стандартом у лікуванні акне.

6 міфів про акне. Поради експерту | Alfaspa зображення 5

Міф 5: краще замінити домашній догляд походом до салону краси

Багато хто недооцінює значення правильного (акцент на слово «правильного») домашнього догляду. Можна роками ходити до косметолога та скаржитися на відсутність результату, а можна поєднати зусилля професійного та домашнього догляду та отримати бажаний результат.

Сучасний науковий підхід дозволив нам працювати з такими ефективними компонентами, які адресно знімають запалення та абсолютно безпечні для нашої шкіри. Як приклад, пептидні комплекси NEUTRAZEN (пептид, що блокує передачу запалення від клітини до клітини) та GRANACTIVE ACNE (пептид, який пригнічує життєдіяльність пропіонобактерій акне).

Приголомшливий ефект також отримуємо від поєднання космецевтики та апаратних методик. Важко описати словами результативність використання лазерних технологій Monolith від німецького бренду Asclepion Laser Technologies – це перший помічник, який швидко знімає запалення, видаляє травматичну пігментацію (вона виникає після неправильного видалення прищів), рубці.

Міф 6: проблемну шкіру потрібно не зволожувати, а навпаки, підсушувати

Дуже важливо пам'ятати про зволоження шкіри. Адже якщо водно-ліпідна мантія здорова, то місцевий імунітет справлятиметься із запаленням значно краще, ніж на шкірі в стані «пустеля». І тут на допомогу дуже доречно прийде мікрострумова терапія, наприклад апарат Bio-Therapeutic, де є ціла програма для лікування шкіри, схильної до запалення. Мікрострумова терапія - ідеальна методика для запуску регенерації шкіри на клітинному рівні.

6 міфів про акне. Поради експерту | Alfaspa зображення 6

Професійні процедури представлені у різних куточках України, за подробицями пишіть Instagram.

Стаття Harper's Bazaar

Обговоримо?
Напишіть свою думку
Коментарі
Написати коментар
Детальніше

Дивіться інші статті ALFA-блогу

ALFA Development підтримала ГО Світова Молодіжна Спільнота

ALFA-команда подарувала мікроавтобус Mercedes для більш зручного та швидкого виконання соціальної роботи

Читати детальніше

Процедури, які треба зробити за місяць, за тиждень і за день до Нового року, щоб сяяти на вечірці та після неї

Редакція журналу Vogue представила добірку процедур, прокоментовані фахівцями, які рекомендує зробити до Нового року, щоб розкішно виглядати на урочистості!

Читати детальніше

Соня Плакідюк про поняття краси, wellness-принципи та бьюті-секрети (інтерв'ю)

Ексклюзивно для читачів Beauty HUB fashion-фотограф Соня Плакідюк розповіла, що для неї означає краса і як вона її бачить через об'єктив фотокамери.

Читати детальніше