Beauty-розклад: які процедури потрібно робити зимою

Beauty-розклад: які процедури потрібно робити зимою | Alfaspa зображення 1

Beauty-редактор harpersbazaar.com.ua готує своїх читачів до зимового сезону та рекомендує ефективні, інноваційні та безпечні процедури, які можна та потрібно проводити у холодних період пори року.

Ви напевно не раз чули, що холодний період – найсприятливіший час для проведення процедур з омолодження та покращення стану шкіри. Але питання: які з них вибрати? Адже їх на ринку косметології зараз так багато. Відповідь це питання дає Олена Баранова, лікар дерматовенеролог, сертифікований тренер AlfaSPA Development.

Мікрострумова терапія

Ефективна, безпечна та комфортна процедура. Її актуальність особливо зростає в холодну пору року. За допомогою мікрострумів ми можемо отримати глибоке зволоження шкіри, наситити її необхідними корисними речовинами та вітамінами.

Процедура допомагає висвітлити пігментацію. Якщо пройти призначений лікарем курс, можна візуально позбутися пігментних плям. Ще одна неприємність, пов'язана з початком опалювального сезону – гіперчутливість шкіри. З цією проблемою теж впораються мікроструми.

Як мікроструми діють на шкіру? Струми низької частоти та малої сили (звідси і слово «мікро» в назві) змінюють електричний потенціал клітинної мембрани. Виникає ефект будильника: клітина наче прокидається, активізує обмін речовин і відкриває мембранні канали, якими негайно починається рух молекул. Внаслідок цього дрібні зморшки розгладжуються, колір обличчя помітно покращується, овал підтягується.

Beauty-розклад: які процедури потрібно робити зимою | Alfaspa зображення 2

Крім того, ми отримуємо вплив на лімфатичну та кровоносну системи обличчя, що сприяє лімфодренажу та венозному відтоку, зменшенню набряклості шкіри та темних кіл під очима, покращенню кольору обличчя та зміцненню судинної стінки (профілактика куперозу).

Доведено, що під дією мікрострумів на 30-40% збільшується транспорт амінокислот, а синтез ДНК, білків, ліпідів та інших важливих для клітин молекул може зрости вп'ятеро. Саме тому мікроструми вважаються однією з основних базових процедур у косметології, яка спрямована на омолодження клітин шкіри та підшкірно-жирової клітковини. Вона має гарний ліфтинговий ефект; усуває дрібні зморшки.

Врахуйте, що для процедури краще вибирати мікрострумову терапію на апаратах, що пройшли сертифікацію. Наприклад, американський бренд Bio-Ultimate Platinum від Bio-Therapeutic має FDA, ISO та СЕ-сертифікати. Вони на 100% підтверджують ефективність процедури та її безпеку.

Пілінги-ревіталізанти

Beauty-розклад: які процедури потрібно робити зимою | Alfaspa зображення 3

Якщо ви постійно невдоволені своїм зовнішнім виглядом і вам здається, що шкіра втратила блиск та сяйво, пройдіть курс пілінгів. Пілінг-ревіталізант - ідеальна процедура в зимовий період, найпростіший і вкрай ефективний спосіб привести обличчя до ладу.

Я рекомендую звернути увагу на пілінг від французького професійного бренду SoSkin Paris. Вони перезапускають молекулярну структуру шкіри, активують клітинне оновлення та регенерацію шкірного покриву. Процедура на основі цього пілінгу займає лише 30-40 хвилин. Тобто буквально за обідню перерву можна відновити баланс шкіри. До того ж (що дуже важливо) період реабілітації після процедури відсутній.

Як працює пілінг-ревіталізант? Такий пілінг я вважаю безпечним та всесезонним варіантом без будь-яких зовнішніх лущень та дискомфорту. З його допомогою можна вирівняти тон і текстуру, розгладити поверхневі зморшки, освітлити пігментацію, мінімізувати пори, зменшити сліди постакне, підготувати епідерміс до серйознішого косметологічного впливу.

LED-терапія

Світлодіодна терапія – актуальна та дуже цікава новинка естетичної медицини. Головна її перевага - вона дозволяє досягти майже повного відновлення пошкоджених клітин. Ефективність LED-терапії підтверджено NASA! Ще 90-ті роки американське космічне агентство вивчало LED як інструмент реабілітації астронавтів після довгих польотів. Тоді ж дослідники з'ясували, що світло певної довжини хвилі допомагає загоювати рани та активізує вироблення колагену.

Як працює LED-терапія? LED-промені «підлаштовуються» під індивідуальні запити клітини та запускають у шкірі саме ті процеси, які їй максимально необхідні. Це може бути омолодження, приведення шкіри в тонус, звільнення від акне та постакне та боротьба із зовнішнім негативним стресом.

Процедура зазвичай триває 25-30 хвилин. На шкіру наносять гідрогелеву маску або сироватку, щоб під впливом променів певного кольору активні інгредієнти потрапляли у глибокі шари. Таким чином можна покращити колір шкіри, зробити її більш підтягнутою, скоротити кількість дрібних зморшок, вирішити такі проблеми, як акне та підвищена чутливість.

Враховуючи, що LED-терапія має на увазі лікування шкіри за допомогою різних кольорів спектру, вибір світла має тут визначальне значення.

Beauty-розклад: які процедури потрібно робити зимою | Alfaspa зображення 4

Червоне світло – боротьба з мімічними зморшками. Програма використовує стимулюючі та судинорозширюючі ефекти червоного світла, що прискорює синтез колагену, дозволяючи розгладити дрібні зморшки та збільшити щільність тканин.

Синє світло – лікування акне та розацеа. Синє світло «висвічує» бактерії, які викликають появу акне та запалень, одночасно генеруючи молекулярний кисень, що має токсичні властивості для цього типу бактерій. Таким чином, процедура з використанням блакитного світла оновлює шкіру та загоює ранки, запобігаючи появі рубців.

Фіолетове (комбіноване) світло має відновлюючу дію. Він підходить для шліфування шкіри (надання їй м'якості та гладкості), а також для позбавлення від пігментних плям (у комбінації з хімічним пілінгом).

RF-ліфтинг

Beauty-розклад: які процедури потрібно робити зимою | Alfaspa зображення 5

Ще нещодавно єдиним ефективним засобом у боротьбі зі зморшками вважалася операція з підтяжки обличчя. Але зараз з'явилася щадна альтернатива - RF-ліфтинг (радіохвильовий ліфтинг). Він усуває ознаки старіння шкіри без порушення цілісності її покриву.

Радіоліфтинг рекомендується проводити у віці від 30 до 50 років, коли процес руйнування колагену запущений, але не зайшов дуже далеко. Процедура цілком комфортна і дає чудовий результат. Я у своїй практиці використовую апарат Viora.

Спектр показань до проведення RF-ліфтингу досить різноманітний. Серед них – зморшки, в'ялість шкіри, розширені пори, нависання повік, постакне, друге підборіддя, гіперпігментація, погіршення стану шкіри в зони декольте та шиї, целюліт, розтяжки.

Як працює RF-ліфтинг? Він впливає за допомогою радіочастотного випромінювання (високочастотним електричним струмом), викликаючи прогрів глибоких шарів шкіри (дерми та підшкірно-жирової клітковини). Таким чином, ми прискорюємо обмін речовин, покращуємо кровообіг у тканинах, стимулюємо оновлення клітин.

Найбільш важливим ефектом RF-ліфтинг є вплив на фібробласти (клітини, що виробляють колаген), відповідальні за пружність і еластичність шкіри. Завдяки електромагнітним хвиль молекули старого колагену виводяться з організму, але в їх місці утворюються нові. Так ми активізуємо власні ресурси, щоб оновити та омолодити шкіру.

SMAS-ліфтинг

Популярність ультразвукового SMAS-ліфтингу в Україні лише набирає обертів. Цю омолоджуючу методику називають найдієвішою альтернативою круговій хірургічній підтяжці обличчя. Процедура впливає на поверхневу м'язово-апоневротичну систему (Superficial muscular aponeurotic system, скорочено SMAS), оновлюючи її на клітинному рівні та усуваючи виражені ознаки старіння та в'янення.

Після процедури в глибоких шарах дерми запускаються механізми регенерації, починається активне вироблення колагену, еластину та сполучної тканини. Рекомендую процедуру на апараті Ultraskin II від Wontech.

З додаткових плюсів: у SMAS-ліфтинг немає відновного періоду, він дає природні і тривалі результати, працює по обличчю і тілу, ефект помітний вже після першого сеансу.

Beauty-розклад: які процедури потрібно робити зимою | Alfaspa зображення 6
Обговоримо?
Напишіть свою думку
Коментарі
Написати коментар
Детальніше

Дивіться інші статті ALFA-блогу

Як пройшла зустріч Asclepion Club?

Кожна зустріч Aclepion Club є унікальною і неповторною. Щоразу спікери навчають чомусь новому.

Читати детальніше

Бросаж обличчя - проста, дбайлива ексфоліація апаратного типу

Рекомендації та протипоказання до проведення брашингу особи

Читати детальніше

В точку: що треба пам'ятати про акне

Олена Баранова, лікар дерматовенеролог, сертифікований тренер AlfaSPA Development, розповідає, редакції vogue.ua що таке акне, як воно проявляється і як його лікувати.

Читати детальніше