Чому всі шаленіють від LED-процедур

Чому всі шаленіють від LED-процедур | Alfaspa зображення 1

Боротьба з акне, антиейдж і жодних слідів «синдрому мегаполісу». Beauty-редакція популярного видання www.vogue.ua розповідає, чому LED — «новий чорний» косметології та чому LED-терапія переживає бум. 

Світло різних відтінків може лікувати шкіру. Це — не анотація до фантастичного роману, а реальність, у якій сьогодні існує б’юті-індустрія. LED-терапія швидко та впевнено відвойовує собі місце в лавах найпопулярніших космецевтичних процедур: і професійних, і домашніх. 

LED — це технологія NASA. Правда чи міф?

LED розшифровується як light-emitting diode, тобто світлодіод. Діоди оточують людство вже близько пів століття. Майже в усіх будинках вони замінили лампи розжарювання, а популярні святкові гірлянди — не що інше, як LED-лампочки. Втім, світлодіоди, які використовують в естетиці та медицині, вирізняються кількома властивостями.

LED-лампи, які стали основою косметологічних апаратів, максимально зосереджують енергію певного кольору для точкового впливу на шкіру. Бувають й зовсім особливі випадки та технології. Зокрема, світлодіоди, які використовують у косметологічній компанії Bio-Therapeutic Computers, було винайдено в NASA. Там працювали засновники компанії, батько та син з родини японських американців Сузукі. До їхніх обов’язків належало відновлення здоров’я космонавтів за допомогою технологій. У такий спосіб з’явилася мікрострумова терапія — і LED-технології.

Для успіху LED-терапії дуже важливо, якими потужними є лампи і яке вузькосмугове світло вони можуть дати. Від цього залежить, як ефективно та прицільно апарат LED впливатиме на тканину-мішень. Саме NASA — а слідом за ними й косметичні компанії — почали використовувати особливо потужні лампи з цілеспрямованим вузькосмуговим світлом.

Як працює LED-терапія?

Від інших світлових технологій LED відрізняється тим, що це — низькоінтенсивне світло, яке пускає в дію велику кількість потужних світлодіодів. Всі ефекти LED мають фотохімічний характер. Це означає, що навіть за умови тривалого впливу шкіра майже не нагрівається, а взаємодія відбувається на клітинному й субклітинному рівні.

Наприклад, червоне LED-світло взаємодіє з цитохромами дихальних шляхів і набагато поліпшує синтез аденозинтрифосфорної кислоти. АТФ — універсальне джерело енергії для всіх біохімічних процесів. Фактично поліпшення синтезу цієї кислоти — позитивний енергетичний вибух у кожній клітині.

Чому всі шаленіють від LED-процедур | Alfaspa зображення 2

Сьогодні косметологи зрештою починають розуміти, що не обов’язково поводитися агресивно зі шкірою. І м’які технології, як-от LED, не менш ефективні, хоч і працюють зі шкірою інакше.

Не всі LED-пристрої однаково впливають на шкіру. Ліпше, якщо вони мають вузькосмугове світло, що робить можливою прицільну роботу з мішенями в тканинах. Воно як пучок лазерного світла. Велике значення для ефективності процедури має кількість світлодіодів, спрямованих на шкіру.

Наприклад, в апараті Bio-Synthesis LED для високоінтенсивної фототерапії від Bio-Therapeutic Computers їх тисяча. Кожен світлодіод досить інтенсивний, і разом вони чинять цілющий вплив на шкіру. І, зрештою, дуже важливо, на якій відстані від обличчя містяться світлодіоди й скільки часу триватиме вплив світла. LED мають взаємодіяти зі шкірою не менш ніж пів години на малій відстані з великою кількістю діодів. Така комбінація забезпечує найяскравіший ефект.

Як впливають різні типи LED-світла?

Червоне світло найглибше проникає в шкіру й має помітний ефект антиейдж. Воно взаємодіє з цитохромами дихальних шляхів, стимулює синтез АТФ у клітинах, які завдяки цьому починають вдвічі активніше працювати над вирішенням своїх завдань. Епідерміс оновлюється інтенсивніше, а фібробласти добре синтезують колаген, еластин і гіалуронову кислоту. Поліпшується мікроциркуляція і регенераторні функції шкіри. Після процедури колір обличчя стає свіжішим, а шкіра на вигляд сяйлива й оновлена.

Синій колір працює на поверхні шкіри й має сильну протизапальну функцію. Його часто застосовують для усунення «синдрому мегаполісу», що проявляється тьмяним, втомленим обличчям, і для терапії акне. 

Чому всі шаленіють від LED-процедур | Alfaspa зображення 3

Чому всі шаленіють від LED-процедур | Alfaspa зображення 4

Синє світло сприяє збагаченню шкіри киснем і впливає на порфірини, які є продуктом життєдіяльності бактерій виду пропіонібактерії акне. Світло синього спектра робить середовище проживання — сальні залози — непридатним для бактерій. Річ у тім, що вони анаеробні й «не люблять» дихати киснем. Збільшуючи його кількість у шкірі, синє світло вбиває бактерії.

Жовті й помаранчеві світлодіоди ефективні в процедурах на поверхневих судинах. Вони заспокоюють шкіру, знімають запальні реакції та зменшують проникність судинної стінки. Косметологи використовують жовте світло, щоб заспокоїти шкіру. Дуже добре на жовтий і помаранчевий спектри реагує чутлива шкіра. Крім того, ці кольори підхожі для відновлення шкіри після агресивних процедур.

Зелене світло LED добре взаємодіє з меланіном і впливає на життєдіяльність меланоцитів. Вибірково поглинаючись меланіном у меланоцитах, світло регулює меланогенез. Відбувається помітне просвітлення шкіри: навіть після двох процедур помітні суттєві зміни. Світлішає пігмент, його межі розмиваються, і навіть відбувається дезагрегація великих вогнищ пігментації.

У межах однієї процедури можна успішно поєднувати кілька різних кольорів LED. Наприклад, почати червоним світлом, пізніше додати жовтий і завершити процедуру синім спектром. Залежно від проблем і запитів шкіри превалюватиме той чи інший колір.

Чи «дружить» LED з іншими видами терапії шкіри?

LED можна поєднувати з будь-якими видами апаратних процедур. Це м’яка й фізіологічна технологія, що не завдає шкірі ніякої шкоди. LED можна доповнювати агресивні і неагресивні методики, ін’єкційну й інвазивну терапію. Світлодіоди роблять ефективнішим навіть косметичний догляд. Червоне світло LED здійснює фотофорез і сприяє глибшому проникненню активних інгредієнтів мікромолекулярної косметики в шкіру. А як підтримувальний догляд можна використовувати домашні LED-маски.

Протипоказання для використання LED-терапії — підвищена чутливість до світла. Але навіть це актуально не завжди: як ми з’ясували вище, LED — дуже низькоінтенсивне світло. Воно має мінімальний спектр протипоказань і великий діапазон переваг для здоров’я шкіри.

Джерело www.vogue.ua

Обговоримо?
Напишіть свою думку
Коментарі
Написати коментар
Детальніше

Дивіться інші статті ALFA-блогу

Як правильно робити лімфодренажний масаж

Те, що у нас наразі доволі обмежений доступ до процедур краси, не означає, що треба нехтувати доглядом. Особливо якщо він дарує тілу радість і користь.

Читати детальніше

22 лютого в Києві відбувся Juliet Brunch

Минулого четверга в Hyatt Regency Kyiv відбувся особливий івент - Juliet Brunch. Подія, присвячена найделікатнішим, але таким важливим питанням – жіночому інтимному здоров’ю та новітнім технологіям лікування в гінекології

Читати детальніше

Огляд нової лінії LUMINANT від [ сomfort zone ] у Marie Claire

У виданні Marie Claire вийшов огляд засобів нової лінійки Luminant від [ сomfort zone ]. В наборі для домашнього догляду – три засоби: сироватка, крем і флюїд

Читати детальніше